Ripoll

Els avis i àvies de la Fundació Guifré assisteixen al festival de fi de curs de l’Escola Tomàs Raguer

El passat divendres 20 de Juny, els nens i nenes de l’escola Tomàs Raguer van celebrar el festival de fi de curs al pati de l’escola. I com cada any, ens van convidar a anar-lo a veure. Un grup d’ avis i àvies de la residència vam anar a veure’l i va ser d’allò més divertit.

Intercanvi generacional entre l’Abat Oliba i la Fundació Guifré emmarcat dins el projecte solidari del FCBarcelona

El 15 i 22 de maig, alumnat de quart d’ESO de l’IES Abat Oliba i avis i àvies de la Fundació Guifré van compartir dues tardes d’intercanvi intergeneracional. El primer dia van anar de visita al museu etnogràfic de Ripoll on els avis i àvies van poder explicar als nois i noies els objectes exposats. El segon dia va consistir en una tarda de jocs de taula, on avis i joves van poder jugar al parxís, a cartes, al 3 en ratlla, al dominó… i gaudir d’un berenar conjunt.

Aquestes activitats s’emmarcaven dins d’un projecte solidari impulsat pel Futbol Club Barcelona, al qual, l’institut ripollès s’ha adherit.

Teatre amb els nens i nenes de l’Escola Vedruna i els avis i àvies de Fundació Guifré

El dia 17 de juny els nens i nenes de l’Escola Vedruna de Ripoll ens van venir a representar una obra de teatre amb els personatges del còmic d’ “Astèrix”. Decorats, disfresses i grans actors van fer contents als avis en aquest matí de primavera. En agraïment, als nens i nenes se’ls va donar un punt de llibre fet pels propis residents.

12ena trobada intergeneracional entre la Residència Fundació Guifré i l’Escola Tomàs Raguer de Ripoll

El 15 de maig d’aquest any 2014, s’ha realitzat la 12ena Trobada Intergeneracional entre l’Escola Tomàs Raguer i la Fundació Guifré. Hi han participat els nens i nenes de 3r curs de primària de l’Escola Tomàs Raguer, i han conegut el Ripoll d’Abans a través dels ulls, les experiències i vivències de la nostre gent gran. La transformació d’un poble rural i industrial a un poble turístic i de serveis, els carrers, els ponts, les cases, les botigues i la seva gent a principis de segle XX…

Durant la trobada també hem compartit un esmorzar i un taller de clauers que els nens s’han endut de record.

Aquesta trobada permet un agrupament de les persones grans a altres grups d’edats, ampliant l’àmbit de relació. Permet la possibilitat de compartir experiències. Per un costat, el resident proporciona als nens vivències relacionades amb una altra època que permeten tenir una visió retrospectiva de diferents costums actuals. Per altra banda, el nen és capaç de transmetre dinamisme, alegria, imaginació i inquietud.

Els objectius primordials de la trobada intergeneracional són:

  • Rescatar, ressaltar la figura de la persona gran com una persona amb una experiència, amb una història, que pot aportar elements importants a les noves generacions.
  • Conscienciar als residents de les seves possibilitats, del seu rol dins del seu entorn, augmentant l’autoestima i el seu benestar.
  • Donar a conèixer als nens la vida en una residència.
  • Enfortir els llaços de relació, de contacte amb l’escola de barri.
  • Estimulació de les funcions cognitives (reminiscències), socials i afectives dels residents.
  • Rescatar part de la història de Ripoll, explicada per els propis protagonistes als nostres nens.

2ª trobada intergeneracional entre la Residència Llar Sant Eudald i l’Escola Joan Maragall de Ripoll

Aquest passat 10 de juny els avis i àvies de la Residència Sant Eudald de Ripoll hem anat a l’escola Joan Maragall per realitzar la 2ª Trobada Intergeneracional que fem conjuntament. Aquesta Trobada s’ha fet amb els nens i nenes de 6è. El tema triat per aquest any ha estat: “ELS JOCS D’ABANS”. La Trobada ha constat d’un esmorzar conjunt, una cançó i un ball de bastons que han fet els nens i nenes. Les explicacions dels jocs d’ara les han fet els nens i dels jocs d’abans els avis. Hem explicat jocs com ara jugar a xapes, a palet, a boles, a l’espardenyeta, a xanques fetes amb llaunes… tot acompanyat de fotografies antigues i jocs fets manualment pels propis avis com una nina de drap, una fona, un tiraxines… També hem cantat cançons de saltar a corda de les d’abans. Tot plegat ha estat un matí molt divertit i esperem poder-hi tornar l’any que vé.2ª trobada intergeneracional entre la Residència Sat. Eudald de Ripoll i l'Escola Joan Maragall, 2014OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

RESIDÈNCIA FUNDACIÓ GUIFRÉ AMB L’ESCOLA TOMÀS RAGUER

RESIDÈNCIA-LLAR SANT EUDALD AMB ELS FOLLETS I ELS NENS I NENES DE SANT JOSEP OBRER 

                                                                 
                                                              

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s